Elektrische fiets batterij opladen
De Lithium-Ion batterijen technologie verlegt de grenzen van de elektrische fiets. En maakt een krachtige trapondersteuning voor iedereen bereikbaar. Dankzij de direct drive elektromotoren en sterke accu's. Intelligent en onzichtbaar weg gewerkt. Het Nieuwe fietsen is geboren.
De Lithium-Ion batterijen op de elektrische fiets maakt gebruik van de Nikkel MetaalHydride accu. Dat is een beproefde technologie die ook toegepast op elektrische auto's, en heeft vele voordelen. Zoals een grote capaciteit die zich vertaalt in een steeds groter wordende actieradius (nu zijn er al merken die 70 km garanderen). Daarnaast kan de batterij goed tegen koude temperaturen, zodat u ook tijdens een winterse dag mag vertrouwen op een betrouwbare ondersteuning.
De Lithium-Ion batterij is 100% veilig. Waar een ander accu-systeem die met ook nog eens een korte levensduur kampt, en giftige metalen bevat zoals cadmium ook nog kan exploderen, blijft de Lithium-Ion batterij zeer stabiel. Bovendien laat hij zich sneller opladen dan de gewone batterijen.
Het opladen van de accu
U kunt in principe elk gewoon stopcontact gebruiken voor het opladen van je batterij. Bijvoorbeeld ook op hotel of eetgelegenheid, cafe kunt u Lithium-Ion batterij vrijwel altijd opladen. De lading vereist ongeveer 0,6 ampère bij 230 Volt nodig, en heeft een dan maximaal opgenomen vermogen van 145 Watt dit is een zeer gangbare waarde.
12 Volt aansluitingen, zoals in de auto af camper, zijn meestal niet bruikbaar (ook niet als je een omzetter gebruikt).
Het opladen is goedkoper dan men zou denken. De oplaadprijs van een lege batterij kost ongeveer tusen de 5 en 10 eurocent.
De batterij moet ook niet ontladen worden. U elektrische fiets is uitgerust met een intelligent systeem, dat automatisch de optimale laad vermogen regelt. Het enige dat u hoeft te doen, is de stekker van de lader in de fiets steken.
Wat doen als je elektrische fiets stil staat
Als je de elektrische fiets enkele weken niet gebruikt is het aan te raden om de accu geheel op te laden en hem op een droge en koele plaats te bewaren, je kan hem dan regelmatig nog eens opladen. De meeste batterijen verliezen hun kracht na ongeveer vijfhonderd oplaadbeurten. De capaciteit gaat dan omlaag en ze lopen sneller leeg. Vooral gebruik op kleinere afstanden kunt u de accu’s ook na vijfhonderd oplaadbeurten nog blijven gebruiken. Afhankelijk van de oplaadbeurten kunt u de levensduur van de batterij bepalen.